До народного депутата України від Вінниччини Сергія Кудлаєнка звернулися учасники конференції Всеукраїнської ГО «Союз Чорнобиль України» з пропозицією ініціювати питання створення спеціальних відзнак для ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції.

 

Всеукраїнська конференція чорнобильців, у якій узяв участь Сергій Кудлаєнко, відбулася у Вінниці. Ліквідатори з усієї України зібралися разом, щоб обговорити питання поліпшення соціального забезпечення та санаторно-курортного лікування ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС, ознайомитися з новаціями, що їх запроваджує міська й обласна влада у розв’язанні проблем названої категорії громадян.


— Протягом останніх п’яти років працюю з громадською організацією «Союз Чорнобиль України», — каже народний депутат. — За цей час переконався в тому, що названа структура працює на основі конструктивного діалогу з владою. Це дає позитивний результат у вирішенні низки питань. Ось і цього разу під час особистого спілкування з чорнобильцями почув від них багато слушних пропозицій, обстоюватиму їх на державному рівні.


За словами Сергія Кудлаєнка, учасники конференції передали йому письмове звернення до народних депутатів з проханням забезпечити виділення коштів для соціальних потреб чорнобильців в обсязі, передбаченому Законом України «Про соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС».


— Тільки у тісній співпраці з владою, народними депутатами та депутатами місцевих рад можна розв’язати проблеми чорнобильців, — зазначив президент Всеукраїнської ГО «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов.

— Актуальним залишається питання, що не потребує особливих фінансових витрат. Воно перебуває у моральній площині.


 Йдеться про відзначення ліквідаторів аварії спеціальними нагородами. Учасники конференції знову порушили проблему створення на державному рівні таких нагород. Сподіваємося, що до нас нарешті дослухаються.

Вінницька область.

 

Народний депутат України Сергій Кудлаєнко. 

 

Фото надано автором.