Якщо донедавна безплатне житло на Дніпропетровщині могли одержати члени родин загиблих учасників АТО й олімпійські чемпіони, то нині надія вирішити квартирне питання зажевріла, за словами секретаря Дніпровської міськради В’ячеслава Мішалова, й у «знедолених». Вони, як і військовослужбовці, інваліди, педагоги та медичні працівники, тепер можуть претендувати на муніципальне житло, куплене за рахунок міського бюджету на вторинному ринку. «Новобудови — це завжди проблеми: зловживання, відкати», — прокоментував рішення сесії Дніпровської міськради міський голова Борис Філатов.


Чиновники кажуть, що мають намір купувати таке житло, щоб новосели «входили туди з надувними матрацами й могли жити». На реалізацію програми «Муніципальне житло», розрахованої на п’ять років, планують спрямувати 


1,6 млрд. гривень. Перший внесок у вирішення квартирного питання дніпрян становив 1 млн. гривень — сесія вже проголосувала за виділення цих грошей. У міськраді кажуть, що мають намір придбати 200 квартир, щоб люди відчули рух у черзі, якого, за словами В’ячеслава Мішалова, майже немає чверть століття. Нині в черзі на житло — понад три тисячі родин.


У місті також планують показати списки черговиків громадськості, щоб активісти провели їх ревізію для справедливості й обґрунтованості. Громадські активісти з приводу списків уже висловлюють занепокоєння. Під час презентації програми на сесії в переліку тих, хто одержав право на муніципальне житло, пролунали й працівники органів місцевого самоврядування. «Найзнедоленіші», — гірко іронізують містяни, маючи на увазі значне підвищення доплат до зарплат чиновників (на 400—800 відсотків), на яке дала добро попередня сесія міськради.



Дніпропетровська область.