Народний депутат України, лідер Опозиційного блоку Юрій Бойко зустрівся з виборцями в Кременчуці. Свого часу він очолював одне з найпотужніших підприємств індустріальної «столиці» Полтавщини — тамтешній нафтопереробний завод. Тож добре знає проблеми кременчужан. Чимало з них вважають його до певної міри земляком і завжди спілкуються з політиком відверто, не приховуючи «гострих кутів».


Згадуючи ініціативу урядовців стосовно підвищення з наступного року мінімальної зарплати до 3200 гривень, учасники зустрічі не поділяли ейфорії представників нинішньої влади з цього приводу. Надто за умов, коли останнім часом багато працівників кременчуцьких заводів потрапили під скорочення й не отримують узагалі ніякої зарплати. Не кажучи вже про стрімке знецінення гривні та інші сумні «принади» сьогодення. «Опозиційний блок вимагає підняти зарплати до рівня, який компенсував би втрати від інфляції 2014—2016 років, що перевищила 100 відсотків, — зазначив Юрій Бойко. — Ми вважаємо, що мінімальна зарплата повинна становити 4500 гривень, а не 3200, задекларовані урядом».


За словами народного депутата, Опозиційний блок також наполягає на необхідності підвищення мінімальних пенсій і вирішення питання соціальних виплат, прив’язаних до прожиткового мінімуму. «Ми вимагаємо проіндексувати виплати, які не переглядалися вже два роки, — наголосив лідер опозиціонерів. — Зокрема, це допомога при народженні дитини або ті нещасні крихти, які отримують вимушені переселенці (884 гривні для пенсіонерів і дітей та 442 гривні для працездатних громадян). На відміну від уряду, який тільки проголошує декларації, ми показали джерела отримання грошей на підвищення соціальних стандартів».


На зустрічі з виборцями в Кременчуці Юрій Бойко назвав «просто розмовами» заяви очільників уряду про успішний початок опалювального сезону. Адже якість цих комунальних послуг, на його переконання, «дуже низька». «Одна пенсіонерка поскаржилася, що їй треба злити 40 літрів холодної води, поки потече гаряча, та за лічильником треба платити як за гаряче водопостачання, — пригадав політик. — Опалення людям включили із запізненням до десяти днів, багато хто з них — проти встановлення лічильника тепла на весь будинок, бо тоді платитимуть однаково ті, хто має надто різні квартири». За словами Юрія Бойка, «таке неподобство не тільки в Кременчуці, а й по всій країні: послуги надають погано, а гроші беруть по повній».



Полтавська область.