На Херсонщині вперше в Україні почали видавати електронні медичні картки. Перший її отримав голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв. Як розповів «Голосу України» директор регіонального Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко, нова картка з чипом не є звичайним замінником паперової амбулаторної картки — її призначення набагато ширше.


«В електронний документ вноситимуть також інформацію про право на пільги, і її пред’явник — учасник АТО, «чорнобилець» чи «афганець» — зможе отримати або придбати за зниженою ціною належні йому ліки в будь-якій аптеці. У картці зазначать, в який день і час пацієнт має проходити безплатне обов’язкове обстеження, починаючи від флюорографії. Якщо ж він такими обстеженнями знехтує, за впровадження страхової медицини це буде можливою підставою для зниження суми винагороди за настання страхового випадку», — наголошує Віктор Короленко.


Електронні медичні картки вартістю п’ятнадцять гривень за штуку замовили поки що невеличкою партією в одному з підприємств Харкова. Виготовлення таких документів для мільйонного населення 
Херсонщини стане, відповідно, у п’ятнадцять мільйонів гривень. Наразі Департамент охорони здоров’я Херсонської ОДА веде перемовини про фінансування програми із представництвами трьох великих страхових компаній.

Херсон.