На Вінниччині внаслідок вжитих заходів з легалізації зарплат і підвищення їх рівня, з початку нинішнього року місцеві бюджети отримали додатково податків на суму майже 150 мільйонів гривень. Своє фінансове становище поліпшили також наймані робітники, плату яких вивели з «тіні».


Як наголосили в головному управлінні Державної фіскальної служби у Вінницькій області, «тіньова» зарплата не буде відображена у майбутньому при нарахуванні пенсії, така форма розрахунку негативно позначається на виробничому стажі працівників.


— Навіть проведені зустрічі наших працівників з роботодавцями інколи забезпечують позитивний результат, — каже в. о. керівника обласного управління ДФС Олег Мартинюк. — Принаймні 424 юридичні особи та 489 фізичних осіб-підприємців після розмов з ними підвищили рівень зарплат найманим працівникам. Це дало можливість збільшити відрахування податків майже на 450 тисяч гривень.


Фіскали спільно з органами місцевої влади активно використовують ще одну форму співробітництва — заслуховують керівників на засіданнях спільних комісій. На них звітували 220 юридичних та 177 фізичних суб’єктів підприємницької діяльності. Традиційними стали рейди-перевірки. Загалом вжиті заходи забезпечили виведення з «тіні» зарплати 1700 працівників, які виконували роботу без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування.



Вінницька область.