Дуже приємно читати такі листи. Справді, колектив КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради, що у селищі Клевань, його головний лікар Андрій Бурачик заслуговують на те, щоб про них так схвально відгукувалися пацієнти, до яких вони ставляться з усією душею. Це і їхня велика заслуга у тому, що нині госпіталь — один з кращих в Україні.


Пригадався 2003-й, коли тодішній голова Рівненської ОДА Микола Сорока зумів організувати обласну толоку, під час якої найбільш економічно розвинуті підприємства області взялися в порядку шефської допомоги побудувати на території госпіталю 41 котедж й обладнати їх меблями, побутовою технікою.

 Ветерани й інваліди війни, які першими їх «випробували», були задоволені, бо у багатоповерховий корпус багатьом, з огляду на поважний вік, важко підніматися. А тут облаштована територія, біля котеджів квітники, дерева, декоративні насадження. Та ще й затишні альтанки, де пацієнти можуть подихати чистим повітрям, почитати періодику, поспілкуватися між собою.


Роки довели, що задум навести лад і доповнити госпіталь котеджним містечком, новими лікувальними корпусами був далекоглядним. Адже нині у госпіталі, який може прийняти одночасно 240 осіб, крім учасників війни, бойових дій, дітей війни з інвалідністю, осіб, прирівняних до них за пільгами, лікуються й отримують медикаментозну, фізико-терапевтичну допомогу і психологічну реабілітацію ще й бійці АТО.


— У нашому госпіталі пролікувалося понад півтори тисячі бійців АТО, — розповідає головний лікар Андрій Бурачик. — Загалом за рік ми приймаємо майже пять тисяч пацієнтів.
Андрій Бурачик розповів, що нині триває реконструкція терапевтичного корпусу. На це з державного бюджету виділено 11,6 мільйона гривень, з обласного — 6,7 мільйона. Задоволений тим, що госпіталь стали краще фінансувати з обласного бюджету.



Рівненська область.

 


На знімку: територія госпіталю у Клевані.


Фото автора.