На Рівненщині ще не забули про гучне пограбування сім’ї із села Кухотська Воля, що в Зарічненському районі на Рівненщині. Тієї травневої ночі четверо невідомих у балаклавах проникли у будинок поліщуків. Вони спочатку зв’язали руки та ноги дітям-підліткам, а потім 45-річному господарю, його 39-річній дружині та ще трьом їх маленьким дітям, які спали у сусідній кімнаті.


Грабіжники взялися допитувати жінку, щоб та віддала їм гроші. Вона повідомила, де лежало півтори тисячі доларів. Однак грабіжникам цього виявилося замало: двоє із них по черзі стріляли в ногу господині, щоб та була відвертішою. Отримавши 29 тисяч доларів, грабіжники одягли господарю кайданки та зникли, пошкодивши колеса в сімейному автомобілі й тракторі, що були припарковані біля будинку — щоб уникнути переслідування.


Коли нападники залишили помешкання, першій вдалося звільнитися жінці, яка перекусила скотч на руках та допомогла всім іншим. Лікарі швидкої медичної допомоги госпіталізували її до лікарні з пораненням лівої ступні.


Співробітники слідчого управління та оперативники управління карного розшуку швидко, за добу, встановили місце знаходження осіб, причетних до розбійного нападу: трьох молодиків з Одеської області та їх спільника з Волинської. Останній — племінник потерпілої, саме він навів грабіжників на родичів. Усім чотирьом було повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Уже в ході досудового розслідування стосовно ще двох осіб (також мешканців Одеської області) матеріали виділені в окреме провадження, їх оголошено в розшук, оскільки вони переховуються від органів досудового розслідування.


Кримінальне провадження, відкрите за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, стосовно чотирьох фігурантів злочину скеровано до суду з обвинувальним актом. Відповідно до санкції статті їм загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі.