Жителі Великого і Малого Обзира самостійно відновили (на знімку) міст через річку Стохід, що сполучає їх села. Справилися вони із цим нелегким завданням усього за день.

 

Фото
із сайту "Полісся".

 

Ще років десять тому сполучення між цими населеними пунктами було надійним: береги Стоходу з'єднував подарований військовими понтонний міст. Та однієї ночі його не стало: крадії розібрали його і здали на металобрухт. Злодіїв тоді впіймали, а ось відновити моста не змогли.

 

Кошти на його відновлення виділила Камінь-Каширська районна рада. Однак семи тисяч гривень, а саме такою була інвестиція, не вистачило б на проведення робіт. Виручили місцеві умільці, які працювали безплатно, а також допомога деревиною державних лісгоспів Камінь-Каширського, СЛАП "Камінь-Каширськагроліс", Городоцького лісництва. Відтепер мешканці Малого Обзира, а село це справді невеличке, всього 40 жителів, зможуть без перешкод коротким шляхом добиратися до центру своєї громади у Великий Обзир. Та найбільше радіють обнові батьки, у яких діти навчаються у школі сусіднього села. А таких у Малому Обзирі -- вісім. Отож місцеві чоловіки ще раз довели, що разом можуть усе зробити.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України