На Вінниччині провели в останню путь ще одного захисника рідної землі — на Донбасі загинув 27-річний десантник Олександр Оцабера. Попри снігову заметіль, недільного дня, 13 листопада, сотні людей у селі Гурівці Козятинського району прийшли попрощатися з відважним земляком. Цього дня у районі оголосили жалобу.


Олександр Оцареба загинув у ніч з 10 на 11 листопада від мінно-осколкового поранення біля Торецька Донецької області. Його мобілізували у липні 2014-го, служив у 128-й гірсько-піхотній бригаді. За словами волонтера Тетяни Барвінської, перше бойове хрещення пройшов біля Попасної. Потім були бої в Нікишиному, разом з бойовими побратимами тримав оборону Дебальцевого. Зазнав важкого поранення в плече. Після лікування Олександр знову повернувся на передову. Було це в січні 2015-го. У березні його демобілізували. Додому повернувся з нагородою — медаллю «Захисник Вітчизни».


Утім, через дев’ять місяців боєць знову опинився у зоні АТО. Його побратим Володимир Сікан, який приїжджав провести бійця в останню путь, розповів, що Олександр був природженим військовим. «Він не міг залишатися вдома у той час, коли знав, що на передовій потрібні досвідчені воїни, такі, як він, — каже Володимир. — Сашко не один, хто так робить. Завдяки професіоналам вдається стримувати ворога». Наприкінці минулого року Оцареба підписав контракт зі Збройними Силами України. Служив інструктором з вогневої і тактичної підготовки в одному з підрозділів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.


— Нам, волонтерам, Сашко запам’ятався не тільки патріотом, відважним бійцем і знавцем своєї справи, — продовжує Тетяна Барвінська. — Він був дуже порядною, доброзичливою, спокійною людиною.
На повернення додому Олександра чекали мати, дружина та двоє маленьких синів — Євген, якому сім років, і чотирирічний Владислав.

 

Вінницька область.

 


На знімку: таким залишиться у пам’яті рідних, друзів і побратимів відважний воїн Олександр Оцареба.


Фото з мережі Інтернет.