До нового відремонтованого приміщення переїхало КП «Комунальник» у Маріуполі. Тепер у тих, хто займається благоустроєм і підтриманням життєдіяльності міста, є всі умови для праці. В комплексі будівель розташувалися адміністративно-побутовий корпус, гараж, ремонтні майстерні, виробничі приміщення, кімната для приймання їжі та лазні. На ремонт і облаштування прилеглої території місто спільно із Фондом розвитку Маріуполя витратило 3 мільйони гривень, повідомили у прес-службі міської ради.


Комунальний прогрес не обмежується ремонтом: підприємство отримало десять нових автомобілів для збирання, пресування і вивезення сміття, а також два екскаватори-навантажувачі. Крім того, за рахунок місцевого бюджету придбані 950 пластикових і 250 металевих контейнерів для сміття.


— Уся техніка підприємства протягом багатьох років перебувала просто неба. Але завдяки зусиллям міста, обласної державної адміністрації, містоутворюючих підприємств і Фонду розвитку Маріуполя нині маємо оновлені автотранспортний і контейнерний парки для якісної і продуктивної роботи. Ми відкрили якісно нове підприємство — елемент величезного міського організму, який повинен працювати без збоїв. «Комунальник» — наш санітар чистоти й порядку в місті, — зазначив міський голова Вадим Бойченко.


Керівники міста й області нагородили кращих співробітників підприємства: за сумлінну працю, високий професіоналізм та особистий внесок у становлення й розвиток підприємства подяками міського голови відзначені слюсарі, маляри та електромонтери. А комплект ремонтних ключів вручили головному інженеру «Комунальника» Ігорю Вашурі.


Голова обласної державної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв, що у лютому із обласного бюджету виділять 31 мільйон гривень на придбання нових сміттєзбиральних машин і контейнерів для маріупольського комунального підприємства. На черзі — проект із сортування сміття та спорудження сміттєспалювального заводу.

Маріуполь
Донецької області.

 

Нова сміттєзбиральна техніка для комунальників.

 

Павло Жебрівський (у центрі) вручає ключі від нового приміщення представнику комунального підприємства.


Фото надані прес-службою Донецької обласної державної адміністрації.