У Дніпропетровську область почали надходити вакцини проти поліомієліту, дифтерії, коклюшу, правця, вірусного гепатиту, гемофільної інфекції, кору, краснухи, паротиту і туберкульозу. Про це повідомила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я ОДА Наталя Шмалько.

Величезна прогалина, що утворилася у забезпеченні вакцинами, почала повертати хвороби та призводити до трагедій. Так, у Дніпрі померло семеро дітей, які не були вакциновані від коклюшу. «Цього року лікарі Дніпропетровщини зіштовхнулися з 11 тяжкими випадками коклюшу, туберкульозу та правця у дітей. Усі пацієнти не були щеплені, — зазначає Наталя Шмалько. — Вакцин від десяти хвороб вистачить на всіх. 1 мільйон 185 тисяч 313 доз повністю покривають потреби області».


Вакцинація має бути проведена і дорослому населенню. Область, уперше за останні роки, одержала вакцини для профілактики дифтерії та правця у дорослих. Це понад 235 тис. доз. Імунізацію повинні пройти люди віком від 25 до 55 років. Як розповідає Наталя Шмалько, прищеплюватися від цих хвороб треба кожні 10 років.

Дніпропетровська область.