У 10-тисячному селі Білозір’я, що під Черкасами, врочисто відкрито унікальний об’єкт — навчально-тренувальний комплекс сільської академії футболу для дітей та юнацтва (на знімку).

 


Особливість масштабної спортивної споруди в тому, що її будівництво профінансовано однією особою — депутатом Черкаської обласної ради, президентом футбольного клубу «Черкаський Дніпро», уродженцем села Білозір’я Володимиром Лашкулом.


Сільську академію футболу будували два роки. Сума інвестицій, вкладених у спортивну інфраструктуру, гуртожиток та центр відпочинку, сягнула 33 мільйонів гривень. Здійснилася мрія людини, безмежно закоханої у футбол і своє рідне село.


На велелюдному святі з нагоди відкриття дитячо-юнацького спортивного комплексу побували народні депутати України Сергій Рудик та Андрій Павелко, котрі допомагали Володимирові Лашкулу втілити задум у життя.


— Через пару років, — сказав у своєму виступі Сергій Рудик, — білозірські футболісти не лише поповнять лави «Черкаського Дніпра», а й вийдуть у формі національної збірної України на світові футбольні арени. Я вірю в міцний гарт і силу духу наших юних спортсменів!


Із знаменною подією в житті стародавнього козацького села привітали винуватців урочистостей та жителів Білозір’я депутати Черкаської обласної та районної рад, громадські активісти.

Черкаська область.


Фото надано футбольним клубом «Черкаське Дніпро».