Дев’ятсот дітей народилося в родинах вимушених переселенців зі сходу України, які нині мешкають у Харкові. Як повідомила заступник харківського міського голови з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, сьогодні на обліку в міських медзакладах перебувають 2,5 тисячі вагітних, що прибули до міста з Донецької та Луганської областей. Їм надають усю необхідну медичну допомогу.


Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що місто продовжує підтримувати переселенців. Жителям модульного містечка надають гуманітарну допомогу, організовують заходи для дітей, встановили для них нові ігрові майданчики.


— У кого немає роботи, тих ми консультуємо з питань працевлаштування. А є люди ініціативні, енергійні — допомагаємо організувати свій бізнес чи знайти ту роботу, якою вони займалися вдома. Нещодавно група переселенців висловила бажання побудувати свій кооперативний дім — отже, треба допомагати, — сказала заступник голови.


За даними департаменту праці та соціальної політики, на сьогодні у районних управліннях праці й соціального захисту зареєстровано 116 тисяч 998 осіб, що прибули до Харкова із зони проведення антитерористичної операції.

Харків.