На Івано-Франківщині створюють адміністрацію Дністровського регіонального ландшафтного парку. Представники постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування підтримали проект рішення облради "Про Дністровський регіональний ландшафтний парк". Документ передбачає створення обласного комунального підприємства, яке управлятиме територією природно-заповідного фонду та дбатиме про збереження унікального природного комплексу вздовж річки Дністер. Адміністрація підприємства функціонуватиме в Тлумацькому районі.

 

За словами заступника голови облради Сергія Басараба, до складу дирекції увійдуть фахівці у галузі екології та земельних ресурсів. Директора підприємства депутати обласної ради призначать уже 9 грудня, на засіданні сесії. Разом з цим буде затверджено Статут підприємства і склад наглядової ради. Статутний капітал підприємства становитиме 1 мільйон гривень, інформує прес-служба представницького органу.

 

До слова, Дністровський регіональний ландшафтний парк засновано 1993 року. Його площа сягає 20 га і охоплює територію Городенківського і Тлумацького районів.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України