Підсумки моніторингу захисту прав військових презентували в Ужгороді Українська Гельсінська спілка з прав людини спільно з головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області. Моніторинг проводився в рамках перевірки правозахисної паспортизації областей, забезпечення прав людини на рівні місцевих громад.

 

Організатори ставили за мету проаналізувати діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у сфері захисту прав мобілізованих, військових, членів їхніх сімей та родин загиблих, що мешкали в місті Ужгороді, оцінити стан дотримання прав людини на локальному рівні. Період проведення дослідження: 27 вересня -- 14 жовтня ц.р. На основі зібраної інформації, інформують у ГО "Закарпатська громада", автори звіту виробили рекомендації Ужгородському міському центру зайнятості, головному управлінню Держгеокадастру в Закарпатській області, Ужгородському національному університету та Ужгородській міській раді.

 

Після жвавого обговорення представники органів державної влади, Ужгородської міської ради та громадських організацій домовилися про подальшу співпрацю та визначили напрями робити.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України