Підгайцівська сільська і Луцька міська ради відтепер стануть партнерами. Жителі сіл Підгайці, Струмівка і Крупа виявили бажання співпрацювати з обласним центром. Таке рішення було ухвалено на позачерговій сесії Підгайцівської ради. Поки що не йдеться про об’єднання громад, а лише про їх співпрацю з перспективою об’єднання. Сільський голова Юрій Семенюк зазначив, що нині гостро стоїть питання маршруту № 30, який нещодавно припинив курсувати з обласного центру до Підгаєць, порушив низку інших актуальних проблем життєдіяльності приміських сіл.

 

Заступник міського голови Сергій Григоренко запевнив, що найближчим часом автобусний рух відновлять. Він також повідомив, що жителі Підгайцівської сільради, до складу якої входять села Підгайці, Крупа, Струмівка, в разі співпраці з Луцьком отримають значні переваги в розвитку інфраструктури населених пунктів, а сільські діти нарівні з міськими зможуть ставати в чергу в дитячі садочки. Є також перспектива відкриття у Підгайцях філії луцького Центру надання адміністративних послуг, надання медичної допомоги.


Волинська область.

 


На знімку: заступник міського голови Сергій Григоренко і підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк (у центрі зліва направо) разом з депутатами сільської ради.


Фото відділу інформаційної роботи Луцької міської ради.