Новий сектор міграційної служби відкрили у райцентрі Великий Березний. Подія стала знаковою і для мешканців цього гірського району, і для працівників міграційної служби. Замість кількох орендованих кімнаток при райвідділі поліції — окремий просторий офіс європейського зразка. Тут надаватимуть усі послуги: від виготовлення ІD-картки до видачі біометричного закордонного паспорта.


Щоб зробити сучасний ремонт, відсвяткувати входини, з бюджету селища було виділено понад 200 тисяч гривень. Державною міграційною службою закуплено робочу станцію з оформлення біометричних документів. «Це новосілля стало яскравим прикладом турботи представників виконавчої влади та місцевого самоврядування про людей, — зазначив селищний голова Богдан Кирлик. — Ми хочемо, щоб послуги були максимально доступними, а кошти від них допомагали розв’язувати інші соціально важливі проблеми».


Великоберезнянський — гірський дотаційний район. Переважна більшість жителів на заробітках за кордоном. Роками, щоб отримати закордонний паспорт, доводилося двічі їхати понад 40 кілометрів до Ужгорода, витрачати час і гроші. Нова робоча станція з оформлення біометричних документів дасть змогу щомісяця приймати майже півтисячі громадян. Як зазначив очільник міграційної служби області Ігор Михайлишин, це вже четверта робоча станція, яку було відкрито цього року у віддалених районах. Розширення мережі станцій позитивно вплинуло на надходження до місцевих бюджетів. З початку року від адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби краю, надійшло понад 22,5 мільйона гривень.

Закарпатська область.