Минулого тижня на Закарпатті відмічено інтенсивний характер перебігу епідемічного процесу з грипу та гострих респіраторних інфекцій. Про це повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик. Захворіло 4 522 особи, показник 359,13 на сто тисяч населення -- нижчий за визначений епідемічний поріг і відповідає середнім рівням минулих сезонів. Приріст хворих спостерігається у всіх вікових групах. Серед осіб, що звернулися по медичну допомогу, 3 184 дитини віком до 17 років (70,4%).

 

За минулий тиждень госпіталізовано з приводу респіраторних інфекцій 250 осіб. Обстежено 45 осіб, збудники респіраторних інфекцій (парагрип, аденовіруси та RS-віруси) виявлені в 19 хворих.

 

З початку сезону захворюваності на грип та ГРВІ в Закарпатській області щеплено проти грипу 772 особи, в тому числі 172 дитини та 82 медичні працівники.

 

Поширення респіраторних захворювань на адмінтериторіях області нерівномірне. Спільне виконання фахівцями філій лабораторного центру і закладів охорони здоров'я визначеного комплексу першочергових профілактичних та протиепідемічних заходів дозволяє утримувати епідемічну ситуацію на стабільному рівні. Спостереження за перебігом епідемічної ситуації триває.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України