На позачерговій сесії Ренійської міської ради було ухвалене рішення про присвоєння народному депутатові України Олександру Урбанському (143-й виборчий округ Одеської області, Блок Петра Порошенка) звання «Почесний громадянин міста Рені».


За активної участі Олександра Урбанського вперше за роки незалежності України у Рені почалася заміна старого водогону й ведеться будівництво нових ділянок на околицях, мешканці яких ніколи не бачили проточної води.
Благодійний фонд Олександра Урбанського «Придунав’я» придбав занедбаний літній кінотеатр у міському парку, який згодом безплатно повернув міській громаді, й він тепер готується до реконструкції.


Головним подарунком у цьому році Муравльовці став запуск системи вуличного освітлення, на яку з обласного бюджету було виділено 1,45 мільйона гривень. У результаті по всьому населеному пункту було встановлено ще 200 світильників (50 — були подаровані громаді Благодійним фондом «Придунав’я»). Включили систему освітлення нещодавно, коли це село (одне із найвіддаленіших в Ізмаїльському районі) з населенням менш як тисяча людей відзначило своє 203-річчя від дня заснування.


— Ми дуже горді, що на сьогодні не залишився не освітленим жоден куточок нашого улюбленого села, — зазначила тоді сільський голова Анастасія Сухова. — Велике за це спасибі Олександру й Анатолію Урбанським, а також нашому депутатові Одеської обласної ради Валентину Волканову. Я особисто й уся громада Муравльовки по праву вважаємо запуск вуличного освітлення найголовнішим і відчутним подарунком до свята. Це дуже добре уявити, якщо розділити суму 1 мільйон 450 тисяч на 990 жителів села!


Крім грандіозного для цього села проекту з вуличного освітлення, сьогодні також будується дорога від Кислиці до Муравльовки, яка не ремонтувалася із середини 80-х років минулого століття. Це ні мало ні багато — 63 мільйони гривень.


— Зізнаюся, що це — перша в історії незалежної України дорога місцевого значення, на яку виділені кошти із державного бюджету, — сказав народний депутат України Олександр Урбанський, який приїхав привітати муравльовців із Днем села.



Одеська область.