Одинадцять магістралей і два провулки Луцька дістануть нові назви. Це стало відомо після засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста. Зникнуть з мапи обласного центру такі вулиці: Боженка, Говорова, Революційна, Ватутіна, Червоноармійська, Папаніна, Гастелло... І якщо у цьому є якась логіка, багатьом, до речі, не зрозуміла, особливо стосовно льотчика-героя Гастелло, то чим завинив перед лучанами український педагог Макаренко? Або яка істотна різниця між назвами вулиць Воїнів-інтернаціоналістів і Воїнів-афганців, яка замінить її. Адже останні теж, як повідомляли радянські газети, виконували інтернаціональний обов’язок?

На цьому хвиля перейменувань у Луцьку не завершується. Нові назви чекають вулиці Федорова, Ярощука (багаторічний голова Волинського облвиконкому), Молодогвардійську, Корнійчука, Панфілова, Островського. Їх мають обговорити на спільному засіданні комісії та робочої групи з перейменувань. Скільки сил витрачається на цю, здавалось би, не надто нагальну справу! А тим часом ремонту чекають десятки міських вулиць, на деяких навіть немає твердого покриття, покрівлі будинків...


Хіба, скажімо, не можна залишити вулицю Революційну, пов’язавши її назву з буремними подіями 2013—2014 років на Майдані? І чому це раптом вулиця Боженка стане Магістральною? Це все одно, що маленьку річку-смердючку Сапалаївку, що тече центром Луцька, назвати Дніпром. Чи то фантазії не вистачає, чи запас слів вичерпався. А може, лишають роботу для наступних поколінь, щоб і вони мали змогу десь міняти таблички?

Волинська область.