Акція "Дякуємо, що патріоти" стартувала на Вінниччині. Її ініціатори -- Асоціація ветеранів, інвалідів та волонтерів АТО -- закликали громадські організації, учасників бойових дій на Донбасі йти у шкільні, студентські колективи і розповідати про те, як захищають Україну її відважні сини.

 

-- Ми проводимо акцію у рамках втілення в життя "Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016--2020 роки", яку затвердив глава нашої держави, -- каже голова організації Леонід Гуменний з Іллінецького району. -- Закликаємо тих, хто добровольцем чи по мобілізації був на передовій: "Йдіть до молоді! З нагородами чи без них, але спілкуйтеся, дивлячись одне одному у вічі, розповідайте про героїв-побратимів".

 

Леонід розповів, що особисто відчув, наскільки потрібні такі зустрічі. "У школі № 3 райцентру Іллінці я побував разом із побратимом Андрієм Літвіновим та волонтером Ярославом Геричем, -- продовжує співрозмовник. -- Діти вразили нас тим, що прийшли на зустріч у національному вбранні -- хлопці у вишитих сорочках, а дівчата -- у блузах. Відчувалося, що вони в душі -- патріоти. В очах бачив, що їм потрібне таке спілкування. Вони хочуть чути з перших уст, що робиться на сході держави, дізнатися імена відважних захисників, про їхні мужні вчинки".

 

Андрій Літвінов зауважив, що відчув, як учні пишаються тим, що вони -- українці. На їхнє запитання, що означає бути патріотом, пан Андрій відповів просто і дохідливо: "Найперше --це не залишатися байдужим до тих подій, що відбуваються у твоїй країні".

 

Асоціація ветеранів, інвалідів та волонтерів АТО планує провести такі зустрічі у всіх школах Іллінецького району. Ініціатори заходу сподіваються, що їх підтримають громадські організації, створені учасниками бойових дій, також і в інших районах області.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України