З рекордним показником завершили нинішній виробничий сезон на Гайсинському цукрозаводі Вінниччини -- тут зварили 116,5 тисячі тонн солодких кристалів.

 

За інформацією обласної асоціації "Поділляцукор", це четверта частина цукру, виробленого нинішнього року на підприємствах краю. На початок тижня "цукровий Донбас", як ще називають Вінниччину, видав на-гора понад 410 тисяч тонн солодкого піску. Два підприємства завершили роботу, на чотирьох продовжують виробничий процес.

 

Гайсинський цукровий -- підприємство показове не тільки своєю потужністю, протягом доби тут переробляють сім тисяч тонн коренів. Ще не так давно завод взагалі простоював. Його роботу відновили інвестори. Більш як удвічі збільшили виробничі потужності завдяки технологічному обладнанню, придбаному за кордоном. Завод може працювати на двох видах палива -- природному газі та вугіллі.

 

Загалом у нинішньому році, за прогнозами фахівців, на Вінниччині планують зварити приблизно 420 тисяч тонн цукру. На ланах ще залишається понад сто тисяч тонн викопаних солодких коренів. Частина сировини зберігається на кагатних полях цукрозаводів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України