Нинішнього тижня у Дніпрі відбулася низка протестних виступів жителів міста. Акція під стінами обласної прокуратури стала однією з наймасовіших за останній час. Висловити свою думку щодо політики міської ради вийшли майже 1,5 тисячі городян. Це представники громадськості, пенсіонери, студенти, а також підприємці, які давно конфліктують із Борисом Філатовим та його командою із приводу незаконного, на їхню думку, зносу торговельних павільйонів.

 

Головною темою протесту стали нібито корупційні схеми, які використовують чиновники та депутатами міськради для «розпилу бюджету». Наводилися, наприклад, факти «ремонтів ліфтів» у будинках, де такі механізми взагалі відсутні.


Учасників мітингу прийняв прокурор Дніпропетровської області Віктор Матвійчук. Його заступник Юрій Черкашин повідомив, що представники обласної прокуратури наступного тижня зустрінуться із громадськістю, щоб ознайомитися з матеріалами, які нібито свідчать про корупційні схеми в міській раді.


У колективній заяві на ім’я прокурора області, зокрема, йдеться: «Тривогу та занепокоєність міської громади викликала офіційна інформація НКРЕКП, оприлюднена на сайті державного регулятора 16.12.2016. З неї випливає, що втрати теплоносіїв у мережах двох найбільших підприємств міста — КП «Дніпропетровські теплові мережі» і КП «Теплоенерго» — становлять 55,3 і 52,8 відсотка відповідно.  Ми не хочемо повторення трагедії Алчевська!» Також повідомляється про те, що інвестиційні програми з модернізації мереж і підприємств теплокомуненерго не були виконані з вини міської влади. До того ж на поповнення статутних фондів комунальних підприємств керівництво міста протягом поточного року спрямувало майже 700 мільйонів гривень із бюджету міста. Міська громада висловлює тривогу, що опалювальний сезон у місті може бути завершений достроково в розпал холодів.

Дніпропетровська область.

Городяни протестували проти «розпилу» міського бюджету.

Фото надане ІА «Міст Дніпро».