У Горішніх Плавнях, що на Полтавщині, місцеві ветерани АТО припинили спробу влаштувати провокаційний «пісенний флешмоб». Його організатори через досить популярну спільноту в соцмережах закликали земляків протягом двох днів поспіль(!) приходити до головної міської ялинки міста. Там усі охочі мали заспівати популярні радянські пісні, щоб «росіяни, українці й усі слов’яни відчули себе єдиним народом». При цьому ініціатори запевняли, що такі флешмоби вже «охопили майже всі країни світу». Тексти пропонованих до виконання пісень також додавалися.


Певно, найбільше привабити мешканців Горішніх Плавнів, які донедавна були Комсомольськом, мали «Комсомольці-добровольці»... Згадали ще й ту, де «кто-то с горочки спустился» та «Прощання слов’янки». При цьому автентичні тексти радянських хітів рясно «пересипали» куплетами пропагандистських кремлівських агіток на кшталт: «Встань за веру, русская земля! Ждет победы России святыня, отзовись, православная рать» чи «Под хоругви встанем мы смело, крестным ходом с молитвой пойдем, за российское правое дело кровь мы русскую честно прольем».


Попри нав’язливу рекламу, на відверто провокаційні співи прийшло не більш як півтора десятка мешканців міста. Однак затягнути славослів’я за «побєду» держави-агресора їм не вдалося. Бо разом зі жменькою «ватників» до ялинки підійшли місцеві ветерани АТО, котрі не з пісень знають, з якою «молитвою» прийшли на нашу землю путінські убивці й загарбники. Тож учорашні бійці заявили про те, що вони вважають такий флешмоб пропагандистською акцією з арсеналу гібридної війни Росії проти України, й наполегливо попросили «хористів» піти геть. При цьому не минулося без штовханини...


Хоча в деяких містах на півдні та сході України такі пісенні заходи відбулися. За словами окремих політологів, розцінки на організацію таких прокремлівських пропагандистських концертів стартували від 10 тисяч доларів.


Вл. інф.