На Дніпропетровщині, як і у всій країні, почався період вручення малечі подарунків. У центі уваги благодійників — діти, які потребують особливої турботи, зокрема ті, хто має статус інваліда.

 

Подарунок із користю було презентовано співробітниками Дніпропетровської облдержадміністрації вихованцям навчально-реабілітаційного центру «Надія». Це нова бігова доріжка, призначена для тренування серцево-судинної та дихальної систем, розроблення м’язів ніг, зміцнення суглобів. «Вона урізноманітнить заняття лікувальною фізкультурою понад півсотні дітей-інвалідів від 3 до 18 років», — кажуть в облдержадміністрації.


Навчально-реабілітаційний центр «Надія» навряд чи можна назвати закладом, обділеним увагою милосердних людей, які розуміють потреби його вихованців. Він оснащений обладнанням для реабілітації дітей, однак нова бігова доріжка, звичайно, виявилася не зайвою. «Шефи підійшли з розумінням до наших потреб», — кажуть у центрі.


Катерина Василишина вже шостий рік поспіль приводить до навчально-реабілітаційного центру свого сина Микиту. Діагноз хлопчика — ДЦП. Мати впевнена: діти з обмеженими можливостями мають займатися в комфортних умовах. Саме вона й попросила голову облдержадміністрації подарувати дітям настільки необхідний тренажер. Й очільник області виконав це прохання.



Дніпропетровська область.

 


На знімку: ініціаторами того, щоб навчально-реабілітаційному центру подарували бігову доріжку, стали мами.


Фото надане автором.