Заступниця голови Томашпільської районної ради на Вінниччині Лариса Нароган ініціювала акцію "Стань донором для поранених бійців". Її підтримали також працівники райдержадміністрації, окремі сільські голови та небайдужі мешканці райцентру.

 

На знімку:

 

ініціатор акції
"Стань донором для поранених бійців"
Лариса Нароган (у центрі)
разом із колегами
на обласній станції переливання крові

 

Фото
з сайту Вінницької облради.

 

-- Коли дізналися, що у Вінницький шпиталь доставили понад двадцять бійців, поранених у боях на Світлодарській дузі і для їхнього лікування потрібна кров, вирішили поділитися нею з нашими захисниками, -- розповіла "Голосу України" Лариса Нароган. -- Охочих долучитися до доброї справи було немало. Шкода, що не всім дозволяє це зробити стан здоров'я. На обласну станцію переливання крові разом зі мною поїхали 16 донорів.

 

Пані Лариса каже, що не вперше здає кров. Морально підтримувала тих, кому раніше не доводилося брати участь у донорстві. Серед них -- керівник відділу Томашпільської райдержадміністрації Олександр Погорілов. "Мені хотілося перед святом підтримати тих, хто зі зброєю в руках захищає рідну землю, -- каже пан Олександр. -- Тому одразу долучився до пропозиції пані Лариси. Так само зробили ще троє моїх колег". Того дня донорами стали й троє сільських голів -- Олександр Нинік, Микола Платонов та Василь Чувпенюк.

 

На обласній станції переливання крові повідомили, що 29 бійців, які лікуються у Вінницькому клінічному військово-медичному центрі, потребують крові. На оголошення у соцмережах, що їх розмістила адміністрація станції, одними з перших відгукнулися у Томашпільському районі. Від названого райцентру до Вінниці понад сто кілометрів. В організації поїздки донорів сприяв керівник сільгосппідприємства "Липівка" Володимир Романюк.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України