Розпорядження про скасування благодійних батьківських внесків у загальноосвітніх школах Козятина (Вінницька область) підписав міський голова Олександр Пузир (на знімку). Воно стосується також Центру дитячої та юнацької творчості, музичної та спортивної шкіл та дитсадків.

 

-- Фінансові показники міста поліпшуються, за таких умов не маємо права перекладати матеріальну відповідальність навчальних закладів на плечі батьків, діти яких навчаються у школах, -- наголосив міський голова Козятина Олександр Пузир, підбиваючи підсумки 2016-го.

 

За словами керівника міста, у році, що минає, міська влада системно підійшла до проведення ремонтів у школах та дитсадках, виділено суттєві кошти на позашкільну освіту, поліпшено матеріальну базу спортивної школи та спортивної галузі загалом, Центру дитячої та юнацької творчості, музичної школи. У бюджеті на 2017-й також передбачено фінансування ремонтів у названих закладах. "Забудьте про благодійні внески!" -- з такими словами Олександр Пузир звернувся до керівників навчальних закладів. Застеріг їх від вимагання або "пропозиції" сплатити будь-які суми грошей. Якщо така інформація підтвердиться, керівник установи отримає догану, а за повторний випадок буде звільнений з посади.

 

-- Я не виключаю, що знайдуться меценати, зокрема, з числа колишніх учнів, які виявлять бажання допомогти навчальному закладу чи дитячому садку придбанням меблів, будівельних матеріалів тощо, -- зазначив міський голова. -- Робити це слід прозоро. Керівник навчального закладу має обґрунтувати необхідність такої допомоги, а виконком міськради після обговорення прийматиме рішення по кожному окремо взятому випадку.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України