Новий рік розпочинається для луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького з приємної новини: навчальний заклад співпрацюватиме з середньою школою міста Ібілін (Ізраїль). Днями в гімназії побували директор середньої школи міста Ібілін Хайєм Сохіль, учитель релігії отець Дмитрій, учитель англійської мови Нелі Самра.

 

Момент зустрічі в Луцьку.

 

На думку міського голови Луцька Миколи Романюка, який теж взяв участь у зустрічі педагогів двох країн, ця співпраця між навчальними закладами принесе лише користь. Адже педагогічний колектив гімназії має багато напрацювань, якими готовий поділитися. Очільник міста висловив також впевненість, що в ізраїльських колег теж є чого повчитися, зауваживши при цьому, що у співпраці основний наголос потрібно робити на учнівському обміні, щоб діти обох країн мали можливість знайомитися з новими традиціями.

На думку директора середньої школи міста Ібілін, співпраця буде обопільно цікавою. Цю школу відвідують 400 учнів. Хайєм Сохіль зазначив, що гімназія № 4 працює у багатьох напрямах. Зокрема, його зацікавила проектна діяльність. Він наголосив, що готові прийняти наших педагогів та учнів для обміну досвідом.

Своєю чергою директор гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець повідомив, що на засіданні педагогічної ради вже підписано договір про співпрацю між двома навчальними закладами. Документ розраховано на п’ять років.

Максим СОЛОНЕНКО.

Волинська область.

Фото надане відділом інформаційної роботи Луцької міської ради.