«Екопарк Фрумушіка» у Тарутинському районі Одеської області стане одним із шести агро-рекреаційних кластерів України. Мінагрополітики України в 2016 році в шести областях почало роботу зі створення шести аграрних рекреаційних кластерів у рамках реалізації Концепції розвитку сільських територій. Це дасть змогу розвивати в Україні зелений туризм і стане новим поштовхом для розвитку малого та середнього бізнесу в сільській місцевості.


— Реалізація проекту дозволить нам створити комплексний туристичний продукт, розширити спектр послуг, забезпечити сільське населення постійними робочими місцями й додатковими заробітками. Так, у результаті впровадження кластерів передбачається поява майже 3 тис. 500 нових робочих місць, — прокоментував міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.


Крім екопарку в Одеській області, до списку агро-рекреаційних кластерів потрапили такі території: цілорічний курорт «Коблево» у Миколаївській області, кластер «Диканька цілий рік» у Полтавській області, «Козаче коло» у Чернігівській області, курорти «Лазурне» та «Арабатська стрілка» у Херсонській області й «Медвино» у Київській області.


У лютому-квітні заплановане проведення низки дводенних регіональних навчально-практичних заходів з метою поширення успішного досвіду проектного підходу розвитку сільських територій на базі пілотних регіонів із залученням представників сусідніх областей разом із проектом Європейського Союзу «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні».


Одеська область.