Учора вранці сумна новина надійшла до редакції: 12 січня на 64-му році обірвався земний шлях заслуженого лісівника України, багаторічного керівника Ковельського спеціалізованого лісогосподарського підприємства (СЛАТ) «Тур», вірного друга нашої газети Петра Петровича Смаля.

Надзвичайно добрий, щирий до людей, він був прекрасним керівником одного з найбільших лісогосподарських підприємств області. За сорок років роботи в колективі, 16 з яких на посаді директора, багато зробив, аби колишні колгоспні ліси були добре доглянуті, збережені, щоб у них добре жилося диким тваринам. Його працю було відзначено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, тричі Петро Петрович обирався депутатом Ковельської районної ради, до останнього часу очолював організацію роботодавців району. Колектив СЛАТ «Тур» свого часу було нагороджено майже сотнею медалей виставок досягнень народного господарства СРСР і Української РСР. Стільки нагород не мало жодне лісогосподарське підприємство України.

Петро Петрович був давнім і вірним другом «Голосу України», його постійним читачем. Неодноразово передплатники нашої газети отримували в нагороду виготовлені на СЛАТ «Тур» плетені із лози меблі і сувеніри. Долучався Петро Петрович і до оголошеної редакцією «Голосу України» акції з порятунку легендарного озера Нечимного, на берегах якого бувала Леся Українка і під враженнями від почутого і побаченого там написала всесвітньовідому драму-феєрію «Лісова пісня». Без підтримки СЛАТ «Тур» і особисто його директора не минулося спорудження жодного храму в Ковельському районі, допомагав він вдовам, сиротам, усім, хто потрапив у важку життєву ситуацію.

Прикро втрачати вірних друзів. Пам’ять про Петра Петровича Смаля надовго збережеться в наших серцях. Висловлюємо співчуття рідним і близьким.

Колектив редакції «Голосу України».