Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пишається уродженкою Ніжина, наймолодшим доктором наук в Україні — 29-річною Ольгою Броварець. Про це посадовець написав на своїй сторінці в одній із соцмереж.


«Ольга Броварець здійснила відкриття світового рівня, що може врятувати людство від раку та інших хвороб. За це наукове відкриття Ользі пророкують Нобелівську премію, її запрошують передові держави світу, проте вона залишається вдома, в Україні, і я особисто вдячний їй за це. Також із радістю запрошую Ольгу Броварець на особисту зустріч. Маємо консолідувати максимально всі зусилля задля спільних успіхів!» — ідеться в пості.


У свої 29 років Ольга Броварець зробила відкриття світового масштабу — перший, але важливий крок до створення нетоксичних ліків від раку на базі похідних нуклеотидних основ. Ідеться про наукове відкриття світового рівня у сфері вивчення механізмів виникнення спонтанних точкових мутацій ДНК.


Ользі Броварець та її науковому консультанту, члену-кореспонденту Національної академії наук України, доктору біологічних наук, професору Дмитру Говоруну нещодавно було вручено престижну міжнародну премію Scopus Awards Ukraіne 2016 у номінації «Найкращий колектив вчених, який досяг значних наукових результатів без західних колаборацій».


Народний депутат Олександр Кодола, центр округу якого розташовано в Ніжині, звернувся до Прем’єр-міністра з пропозицією надати дівчині квартиру в Києві. Ніжинка працює у столичному Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії наук.


.
Чернігівська область.