На Закарпатті з початку сезону захворюваності на грип та ГРВІ (з жовтня) зареєстровано випадки респіраторних інфекцій у 48 932 осіб, що становить майже чотири відсотки населення. 68% від усіх недужих -- діти.

 

Найбільше хворіють на респіраторні інфекції діти віком 5--14 років -- 33,7% (16 481 особа). Госпіталізовано з початку сезону 2 294 особи, або неповних п'ять процентів тих, хто захворів.

 

За минулий тиждень (13-20 січня) із симптомами гострої респіраторної інфекції до лікарів звернулося 5 244 особи, захворюваність становить 416,5 на сто тисяч населення та перевищує визначений епідемічний поріг на 15 відсотків. Занедужало людей на вісім відсотків більше, ніж за попередній тиждень. Про це повідомили в обласному центрі здоров'я.

 

Серед осіб, що звернулися по медичну допомогу, -- 2 852 дітей віком до 17 років (більше половини від усіх захворілих), що на 11% більше, ніж за попередній тиждень. Кількість захворілих по інших вікових групах перебуває на рівні минулого тижня.

 

Станом на 20 січня в області зареєстровано 23 випадки грипу, серед 33 лабораторно обстежених за минулий тиждень осіб підтверджена циркуляція РС-вірусів у дев'яти осіб, вірусів парагрипу у шести хворих. Летальних випадків грипу не зареєстровано.

 

Епідемічний поріг перевищений у п'ятьох адмінтериторіях: Великоберезнянському, Міжгірському, Виноградівському, Ужгородському районах та в місті Ужгороді. В Тячівському, Рахівському, Свалявському районах показники захворюваності перебувають на рівні порогових значень.

 

З початку сезону захворюваності щеплено проти грипу 1989 осіб, в т.ч. 712 дітей та 525 медичних працівників.

 

Станом на 20 січня з метою попередження інтенсивного поширення респіраторних інфекцій у дитячих організованих колективах призупинено навчально-освітній процес у 55 школах і дитсадках гірських Перечинського і Великоберезнянського районів.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України