Молодий ліс навесні на території новоствореного Тячівського лісгоспу на Закарпатті посадять на площі 20,4 гектара. Будуть висаджені такі лісоутворюючі породи, як ялина, бук, дуб, явір... Усе — із заготовленого насіння, яке зібрали минулої осені працівники лісової охорони, а це 114 кілограмів. Лише дуба вдалося підготувати сто кілограмів, а ще — чотири кіло насіння хвойних і п’ять інших листяних порід. У планах також створення на площі півтора гектара горіхової плантації, де нині пустир.

 

 

— Саджанці волоського горіха зростатимуть у Тернівському лісництві. Це стане інновацією в нашому лісгоспі і дасть змогу у майбутньому збільшити площу та розпочати промислове виробництво насіння горіха. Таким чином, сподіваюся, вдасться задовольнити потреби населення, реалізовуючи горіх на внутрішньому ринку. Нові плантації — це ще й збільшення кількості робочих місць і надходження додаткових коштів до бюджету, — розповіла директор лісгоспу Наталія Катреняк (на знімку).


Роботи розпочнуться на лісових масивах уже наприкінці березня — тільки-но дозволить погода. Окрім лісівників до озеленення райцентру і сіл навколо нього залучатимуть вихованців шкільних лісництв і спортивних секцій з тутешніх шкіл.

Закарпатська область.


Фото прес-служби обллісмисливгоспу.