Таку інформацію днями ЗМІ оприлюднив Генеральний прокурор України Юрій Луценко. За його словами, правоохоронці провели слідчі дії, в результаті яких може виникнути необхідність уточнити підозру керівникам згаданої операції. На сьогодні їх звинувачують у службовій недбалості, яка стала причиною загибелі людей.

Ю. Луценко також зазначив, що будинок, де сталася трагедія, пограбували правоохоронці. «Нині у нас є факти того, що будинок, біля якого сталася перестрілка, пограбували двічі — спочатку грабіжники, а потім співробітники правоохоронних органів», — сказав він.

Нагадаємо, в селі Княжичі Броварського району на Київщині вночі 4 грудня співробітники держохорони, КОРД і поліцейські влаштували між собою перестрілку. Тоді загинуло п’ятеро правоохоронців. Після проведення МВС службового розслідування з Нацполіції звільнили сімох офіцерів. А саме: керівника карного розшуку міста Києва, керівників оперативних служб столичного главку поліції, відповідального від поліції охорони, оперуповноваженого карного розшуку та низку керівників Шевченківського райуправління поліції столиці. Щодо ще дев’яти поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення. Зокрема, очільника Київської поліції та керівника Шевченківського районного управління поліції міста Києва попереджено про неповну посадову відповідність.