Народний депутат України від Вінниці Сергій Кудлаєнко (на знімку) організував у рідному місті благодійну акцію для демобілізованих воїнів АТО. Починаючи з четвертого лютого і до вересня нинішнього року захисники країни матимуть можливість лікувати зуби безплатно.

— Стоматологічна допомога не значиться у переліку послуг, що їх надає держава учасникам бойових дій за бюджетні кошти, — каже Сергій Кудлаєнко. — Приємно усвідомлювати, що є підприємці, які готові долучитися до розв’язання проблеми і допомогти тим, хто, ризикуючи життям, захищав нас від ворога. Цей проект виключно вінницький, принаймні мені особисто невідомі аналогічні факти. До того ж мова йде про лікування зубів за найсучаснішими технологіями.

Демобілізованих атовців за-прошують до першого у Вінниці Центру лазерної та мікроскопічної стоматології. Нині в місті налічується три тисячі учасників АТО. Допомогу у визначенні претендентів на огляд до стоматолога надаватимуть колективу клініки у Вінницькій міськраді. «Щоб лікарі не витрачали час на встановлення категорії пацієнта, вирішили взяти на себе цю частинку роботи, — зазначила заступник міського голови Вінниці Галина Якубович. — Із практики відомо, що співпраця влади з бізнесом дає гарні результати. Віримо, що наша акція стане ще одним підтвердженням цих слів».

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.