Після сильних морозів піднялася температура й почалися інтенсивні дощі. Це спровокувало танення снігу і сходження лавин у високогірних районах Закарпаття. Над ранок п'ятниці в с. Білин (Рахівський район) зійшов селевий потік, який перекрив трасу державного значення Мукачеве -- Рогатин.

 

На знімку:

 

негода знову випробовує…

 

Фото
прес-служби ОДА.

 

-- Для розчищення дороги задіяна техніка Ясінянського держлісгоспу, автодорожники та бригада місцевих селян, -- наводить слова Геннадія Москаля прес-служба ОДА. -- Незважаючи на попередження про неможливість руху, водій одного з легковиків, що стояли на трасі, спробував прорватися через затор і застряг. Силами важкої техніки автомобіль відбуксирували в безпечне місце, водія з пасажирами відігріли й напоїли гарячим чаєм. Станом на 8.30 селевий потік у Білині розчищений, рух автомобілів по трасі Мукачеве -- Рогатин відновлено.

 

Протягом минулої ночі на Рахівщині біля с. Ділове та с. Розтоки зійшли три снігові лавини, які частково перекрили автодорогу. На ранок п'ятниці затори розчищені, рух відновлено. В ніч на п'ятницю на р. Тиса почався льодохід. В окремих місцях висота льодових крижин сягала 3--4 метрів. У межах Рахова відбулося незначне підняття рівня води в Тисі. Загрози паводку поки що немає, рятувальники та водники стежать за ситуацією.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України