Так, за наказом керівника Чернівецького залізничного вокзалу відрізали світло газетному кіоску, періодику там змушені продавати у холоді і при свічці. Цим самим зухвало зневажено багаторічну традицію вітчизняного пасажира, крім яєць вкруту, запеченої курки чи лікарської ковбаси, а також домашніх капців і спортивного костюма, брати із собою газету. Щоб розважитися в дорозі. Про коньяк чи горілку я якось забув, хоча, на відміну від газет, які продають у пітьмі, буфет, де грають барвами дорогі етикетки на дешевих напоях, весь в ілюмінації, як і перон. Проте настрій пасажирам псує натовп біля газетного кіоску, котрий не встигає продати газети й журнали всім охочим.

 

Якраз рушає потяг "Чернівці -- Київ", і, не достоявшись за газетами, які продають навпомацки, люди поспішають до вагонів, невдоволені таким рівнем сервісу на найнеобхідніше після їжі й оковитої -- на інформацію.

 

Важко повірити, що такий атентат над маленьким кіоском з великими добрими намірами є централізованим. Схоже, що ініціатива виключно місцева. Хоча керівник Чернівецької дирекції "Укрпошти" Ярослав Цюпак, якому і так через зубожіння народу дедалі важче дається продаж друкованої продукції, стверджує, що ніякого попереднього конфлікту перед відключенням кіоску від електромережі у нього із залізничниками не було. Тому просить "Голос України" та інші газети, які він продає в кіосках "Укрпошти", запитати у залізничників, чим спричинена їх нелюбов до поштарів і журналістів? Сподіваємося, що відповідь не забариться. Тим паче що "Укрзалізниця" й "Укрпошта" належать до одного міністерства, яке мало б узяти цей прикрий випадок у Чернівцях на контроль. Газета "Голос України" повідомить, яким буде вирішення цього дрібного побутового питання з великим погіршенням сервісу для пасажирів.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України