Станіслав Балуєв -- виконуючий обов'язки начальника Закарпатської митниці ДФС -- за участю начальників митних постів провів зустріч із активістами (на знімку), які представляють інтереси власників автомобілів із іноземною реєстрацією. Обговорили процес перетину кордону таких машин. Митники повідомили, що відомство спільно з іншими правоохоронними органами проводить перевірки особистих транспортних засобів. При переміщенні через кордон перевіряють, приміром, чи на законних підставах ввозиться на територію України автомобіль, чи не перебуває авто в розшуку.

 

Фото
прес-служби облДФС.

 

-- Щодо затримок автомобілів на п'ять днів. Ситуація з будь-якими затримками митного оформлення транспортних засобів щоденно моніториться керівництвом митних постів та митниці й кожного разу фіксуються. Такі випадки є поодинокими й не мають системного характеру. Так звані затримки викликані проведенням правоохоронної роботи на підставі аналізу ризиків і стосуються насамперед транспортних засобів, які вперше ввозяться в Україну. Та протягом двох останніх тижнів на території митного поста "Ужгород" на п'ять днів не був затриманий жоден автомобіль. За статистикою в Закарпатській області впродовж чотирьох місяців, кількість автомобілів, які не вивезено з України у встановлені строки, відчутно збільшилася. Тому ця проблема потребує якнайшвидшого врегулювання у законодавчій площині, -- наводить слова Ігоря Стрічика, в. о. начальника митного поста "Ужгород", прес-служба облДФС.

 

Працівники митниці відповіли на запитання, які турбують власників машин з іноземною реєстрацією та запевнили, що зроблять усе можливе, щоб заходи з перевірки, які проводяться відомством на кордоні, якнайменше зачіпали законослухняних громадян.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України