Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся з листом до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому просить зберегти функціональність розташованого в Луцьку військового аеродрому. Це дасть змогу, як вважає посадовець, створити у перспективі умови для використання цього летовища і для військових, і для цивільних потреб.

У посланні голова ОДА інформує керівника уряду, що Волинська облдержадміністрація та Міністерство оборони узгодили можливість передислокації в Луцьк тимчасово розташованої у Миколаєві 204-ї бригади тактичної авіації, яка 2014 року була виведена з території АР Крим. Тому, як вважає посадовець, для успішної реалізації оборонного проекту та, зважаючи на його соціальну значимість, у 2017—2018 роках необхідно передбачити Міністерству оборони фінансування із державного бюджету в розмірі 200 мільйонів гривень, що дасть можливість відновити необхідну інфраструктуру військового аеродрому. Водночас проект відкриває можливості будівництва за рахунок інвесторів майже трьох тисяч квартир на площах вивільненого військового містечка № 51 у Луцьку. Планується 10 відсотків згаданого вище житла, тобто 300 квартир, передати для розподілу Міністерству оборони України та сім’ям загиблих воїнів АТО.

Тож Володимир Гунчик попросив Володимира Гройсмана всіляко сприяти у вирішенні згаданого питання.

Зауважимо: останні бойові машини залишили луцьке летовище ще дванадцять років тому. В 2014—2016 роках на базі летовища і розташованого за півсотні кілометрів від нього Повурського полігона було проведено кілька льотних навчань бойової авіації. Злітну смугу військового аеродрому використовували для прийому цивільних літаків під час візитів на Волинь керівників держави.

Максим СОЛОНЕНКО.

Волинська область.