Реконструйований дитячий садок "Веселка", який не працював із 90-х років, відкрили у селищі Тересва на Закарпатті.

 

На знімку:

 

ось яка вона, оновлена "Веселка"

 

Фото надано
прес-службою ОДА.

 

"Біографія" у "Веселки" зовсім невесела: спочатку належала Тересвянському деревообробному комбінату (ДОК) і вважалася гордістю Тячівського району. А з розпадом Союзу і занепадом ДОКу дитсадок передали за борги "Закарпаттяобленерго". І лише в 2009 р. унікальний комплекс повернули району, а потім і громаді Тересви, після чого було прийнято рішення реконструювати його. Оскільки можливості іншого дитсадка в Тересві (в якій мешкає майже вісім тисяч жителів) обмежені, весь цей час чимало батьків возили своїх дітей у дитсадки сусідніх сіл.

 

Будівельні роботи за рахунок районного бюджету розпочалися ще в 2011-му. А закінчити їх вдалося тільки в 2016-му, коли за наполяганням Геннадія Москаля "Веселку" внесли до переліку проектів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), повідомляють в ОДА. Левова частка коштів (4 млн. 176,1 тис. грн.) на реконструкцію надійшла саме з держскарбниці, ще понад 3,5 млн. грн. виділили сільський та районний бюджети.

 

-- За ці гроші будівельники замінили покрівлю, встановили систему опалення та водопостачання, нову сантехніку, підвели електрику, замінили підлогу, поштукатурили стіни, -- зазначає очільник області Г. Москаль, котрий особисто взяв участь в урочистому відкритті закладу. -- Зараз повністю відремонтовані два корпуси для шести груп загальною кількістю до 120 дітей. А загалом дитсадок може вмістити понад 280 малюків. З огляду на масштабність і якість виконаних робіт, "Веселка" стала одним із найкращих дошкільних навчальних закладів Закарпаття.

 

Керівники області й району та представники Тересвянської сільради вручили діткам подарунки -- оргтехніку й іграшки -- і побажали їм успішного зростання в оновленій "Веселці", в якій буде весело й радісно проводити кожен день.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України