Для зменшення використання природного газу на 59 об’єктах Чернігівщини торік проведено реконструкцію котелень, які тепер працюють на альтернативному паливі. Очікуваний обсяг економії природного газу становить 2,7 млн. куб. м на рік, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.


На 63 об’єктах минулого року проведено роботи з утеплення фасадів, заміни вікон та дверей на металопластикові. На початок 2017-го на 875 з 3140 будівель бюджетної сфери частково проведено роботи з термомодернізації, а на 246 будівлях їх завершено. Впровадження енергозберігаючого зовнішнього освітлення населених пунктів нині становить 67,6%. Особливо тут відзначається місто Мена, про що вже писав «Голос України». Прогнозований економічний ефект від використання таких освітлювальних приладів сягає 700 тис. грн. на рік.


У регіоні запрацював завод з виробництва паливних брикетів потужністю 2000 тонн на рік.


Більш як 1700 мешканців Чернігівщини отримали «теплі кредити», загальна сума яких сягнула майже 25 млн. грн. Так завдяки запровадженню заходів енергозбереження в області зекономлено енергетичних ресурсів на рівні 30,5 тис. т умовного палива на загальну суму 28,3 млн. грн.

 

Чернігівська область.