Три дні тривав у Ужгороді восьмий фестиваль "Медовуха Фест". Дерев'яні "хатки" розгорнули в самому історичному центрі міста -- на площах Театральній та Фенцика. Сюди пасічники з усього Закарпаття привезли десятки сортів меду та медової продукції, ну і, звісно, медовухи, медового елю. А винороби -- різні сорти вина й горілки... Вівчарі - бринзу й урду, умільці -- різьблення й вироби з природного каменю, кухарі -- м'ясні смаколики.

 

На знімках:

 

під час фестивалю

 

Фото надано
Ужгородською міськрадою.

 

Голова Асоціації пасічників Закарпаття Володимир Лях, котрий став ініціатором та головним організатором свята, привітав усіх учасників фестивалю. Запросив гостей не лише дегустувати мед, медовуху та інші смачні продукти з меду, а й послухати пізнавальні лекції, які провели досвідчені пасічники, зокрема, щоб знати, як правильно обирати мед, взяти участь у майстер-класах.

 

Розказати людям про те, який вигляд має якісний мед, як його виготовляють -- головна ідея фестивалю, -- повідомляють із міськради. А ще -- показати кращу продукцію бджільництва та сільгоспвиробників.

 

Крім меду та медовухи, можна було придбати ще багато смачних та корисних продуктів бджільництва -- пилок, прополіс, різноманітні солодощі на основі меду, вироби з воску. На фестивалі також -- розмаїття сувенірів від народних майстрів, виробів із дерева, вовни, дитячі іграшки тощо. Гості ласували і смачними стравами: бринзою з печеною картоплею, бограчем, овочами на грилі, і шашликами, гарячим вином...

 

У таку погоду цей фестиваль дуже доречний. Він приваблює на Закарпаття туристів і гостей як з України, так і з-за кордону.

 

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України