Замок Любарта в Луцьку місцеві працівники культури таки хочуть перетворити на базар. 25 лютого в замку відбудеться фольклорно-мистецьке дійство «Масляна». Організаторами гулянь виступають управління культури облдержадміністрації та державний історико-культурний заповідник у місті Луцьку.


Такі дійства відбувалися в обласному центрі і в попередні роки, та місцем їх проведення був парк культури і відпочинку імені Лесі Українки. Але ж там вхід вільний і квитків не продаси. Реалізатори млинців торгують вільно. А вхід у замок платний, мабуть, просто так торговців різною смакотою не пускатимуть... Чи не час Міністерству культури навести лад з використанням замку в Луцьку, що є не лише пам’яткою архітектури та історії загальнодержавного значення, а й некрополем для багатьох поколінь лучан, рештки яких покояться на зруйнованому цвинтарі колишнього собору Івана Богослова.


Є в цій справі ще одна гірка нотка. 22 лютого Луцьк попрощався ще з одним героєм АТО, командиром зенітно-ракетного взводу 72-ї ОМБр Максимом Гринчишиним. Не дарма гуляння в замку «з дзвонами» користувачі соцмереж оцінили критично. 
Що ж, якщо вже у дзвони бити, то лише в жалобні. Має ж бути якась мораль!

Волинська область.