Росія витрачає тисячі доларів на дестабілізацію України зсередини. Мета агресора — показати, що країна нібито не відбулася як держава і не контролює власного політичного життя. Про це свідчать матеріали СБУ та ГПУ, які вже провели десятки обшуків і заарештували декількох людей. Серед фігурантів кримінальних проваджень — помічники народних депутатів.

«Здавалося б, вільні економічні зони, виборність губернаторів та керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв’язків з Росією, надання російській мові особливого статусу. Вони просуваються одразу за кількома напрямами на рівні окремих регіонів через, у тому числі, народних обранців різних рівнів. Форма — круглі столи, конгреси з наступними зверненнями до Верховної Ради України і Президента України. Вони створюють ілюзію масової підтримки», — розповів днями на брифінгу голова СБУ Василь Грицак.

За результатами телефонних перехоплень та інших слідчих дій СБУ провела понад 20 обшуків, під час яких було вилучено зброю, набої та іноземну валюту — долари та євро. Своєю чергою ГПУ розслідує чотири кримінальні провадження. Перехоплення телефонних розмов були проведені після санкції суду, а оприлюднення матеріалів було зроблено з дозволу слідчого, наголосив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.