У столиці відбулася прем’єра фільму «Гіркі жнива». Це перша англомовна повнометражна художня стрічка про Голодомор 1932—1933 років, зйомки якої відбувалися в Україні та Англії.

 

Серед глядачів були і дружина Президента Марина Порошенко з дітьми.

 

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).

Презентувати кінокартину приїхали продюсер стрічки Ян Ігнатович (Канада) та виконавиця головної жіночої ролі Саманта Баркс (Велика Британія). Фільм знято кінематографістами з різних країн за участю провідних голлівудських, європейських та українських акторів. До зіркового складу увійшли українські актори Остап Ступка та Олександр Печериця.

Продюсер фільму Ян Ігнатович розповів, що одразу підтримав проект, оскільки сам має українське коріння, до того ж добре розуміє значення фільму для поширення правди про Голодомор на Заході. Кінострічка «Гіркі жнива» — це епічна прониклива сага про велике кохання на тлі трагічних подій. За сюжетом життя українського хлопця і його коханої змінюється назавжди в 1933-му. Глядачам пропонується історія про кохання усупереч смерті, непереборну волю до життя і дух боротьби, який не згасити.

Стрічку побачать на великому екрані глядачі щонайменше 45 країн на всіх континентах. Поза показом залишається Росія.