Днями Петро Порошенко відвідав з робочою поїздкою Дніпропетровську область і завітав на будівельний майданчик метрополітену у Дніпрі.


— Будівництво метрополітену у Дніпрі, — символ нашої співпраці з ЄС, — наголосив глава держави. Він нагадав, з Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком було укладено кредитні угоди на суму понад 300 мільйонів євро на будівництво Дніпровського метрополітену.


Петро Порошенко висловив сподівання, що в найближчі три-чотири роки це будівництво буде завершено.


Під час відвідин Дніпровської обласної лікарні імені І. І. Мечникова Президент України зустрівся з бійцями Збройних Сил України, які проходять лікування після отриманих поранень, та вручив їм нагороди. Зокрема, глава держави поспілкувався з військовими, які брали участь у бойових діях поблизу Авдіївки.


Президент Петро Порошенко зустрівся і з колективом Дніпровської обласної лікарні імені І. І. Мечникова.


— Ваша героїчна цілодобова праця з порятунку воїнів відома всій Україні. Я особисто чув на фронті слова подяки лікарям. Такої атмосфери турботи та відповідальності, яку створюєте ви, щоб врятувати українських героїв, я ніде не бачив, — подякував лікарям Петро Порошенко.


Президент зазначив, що спільними зусиллями волонтерів, громади та влади у Дніпрі було створено потужну госпітальну базу, яка об’єднала Дніпровську обласну лікарню, Дніпровський військовий госпіталь, міські лікарні.


Глава держави доручив міністру оборони Степану Полтораку виділити необхідні кошти на фінансування проекту з покращення умов роботи військового госпіталю.


Президент Петро Порошенко подякував дніпрянам і жителям області за внесок у захист України та її суверенітету, територіальної цілісності та незалежності.


— Саме тут, у Дніпрі, хвилі так званої «русской весны» розбилися об тверді та міцні дніпровські пороги українського патріотизму. Саме ваша рішуча позиція не залишила ворогу жодного шансу на реалізацію так званого проекту «Новоросія». Саме тут, у Дніпрі, він був похований нашими об’єднаними зусиллями. І зараз уже ніхто про нього навіть не згадує, — наголосив глава держави під час відвідування Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні.


Підсумовуючи поїздку до Дніпропетровщини Президента Петра Порошенка, Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила: «Дуже важливо, що Президент приділив увагу військовому госпіталю, вкраденому в держави в 2007 році й переданому під заставу російському ВТБ. Але тепер Міністерство оборони може закупляти нове обладнання, адже викрадений госпіталь повернуто. І, звичайно, дуже важливо підтримати ветеранів АТО, які інтегруються в мирне життя, створюють малий бізнес, показуючи приклад усім навколо — не скигліть, працюйте для сім’ї, для себе, для України».

Дніпропетровська область.