Правовий та соціальний захист, навчальна робота, організація спортивних змагань, проведення культурно-масових заходів, оздоровлення — наші пріоритетні завдання, — каже заступник голови Київського міського комітету профспілки держустанов Микола Машталер.


Про підсумки діяльності за 2016 рік звітували понад сто представників членських організацій. Їхню активну роботу та принциповість відзначив голова профспілки Віталій Почтовий.

 

Начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби Олександр Якубенко (ліворуч) та голова Профспілки працівників державних установ м. Києва Віталій Почтовий (праворуч) під час підписання угоди про соціальне партнерство.

 

Через реформування системи органів соціального страхування люди праці вже третій рік поспіль позбавлені пільгових путівок.


— Однак завдяки укладанню прямих договорів із оздоровницями Закарпаття, Полтавщини, Львівщини та інших регіонів, у тому числі розташованими на чорноморському узбережжі Одещини та Херсонщини, члени профспілки та їхні діти мають можливість отримати якісний відпочинок за значно нижчими цінами, ніж пропонуються у розпал сезону. Минулого року такими путівками скористалися більше 5 тисяч працівників, — продовжує розповідь Микола Машталер.


Важливими для спілчан є і соціальні програми Київського міського комітету. Найбільшу популярність має фонд поворотної фінансової допомоги, розмір якого у 2016 році збільшено на понад 60 відсотків. Також до послуг профорганізацій запроваджено централізоване бухгалтерське обслуговування.


До успіхів профспілки слід віднести і розвиток соціального партнерства. Більш як 98 відсотків працівників ведуть діалог із роботодавцями на основі укладених колективних договорів. Розвивається співпраця між міським комітетом та територіальними галузевими органами виконавчої влади. Так, укладені договори з Міжрегіональним управлінням Нацдерж-служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, Головним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві, Київським міським центром зайнятості, Дитячо-юнацькою спортивною школою з академічного веслування «Славутич». Тривають переговори щодо підписання угоди з Департаментом соціальної політики Київської міської державної адміністрації та Головним територіальним управлінням юстиції у м. Києві.


Такі заходи сприяють захисту працівників і службовців. Завдяки, скажімо, договору з Київським міським центром зайнятості (директор — Віктор Сухомлин) на сайті міськкому www.profspіlka.com.ua публікується інформація щодо запропонованих вакансій.


Соціальні партнери допомагають у навчанні профспілкових активістів. Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Світлана Глущенко, наприклад, знайомила із новинами пенсійного законодавства. Начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Олександр Якубенко інформував актив про впровадження Закону України «Про державну службу».


На сьогодні найактивнішими лідерами у обстоюванні інтересів спілчан є голова ОППО КМДА Іван Гутік, який опікується представництвом понад 8-тисячного об’єднання працівників міської адміністрації та комунальних підприємств столиці, голова ОПО Держприкордонслужби Антоніна Птиця — демонструє взірцевий рівень розвитку соціального партнерства та мотивації профспілкового членства, голова профкому ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» Анатолій Єфіменко — ділиться з колегами значними здобутками в наповненні та виконанні колективних договорів, голова ПАТ «Укрсоцбанк» Микола Рудєв, на прикладі власної організації, — активно сприяє консолідації профспілкових лав, заступник голови профкому Кабінету Міністрів України Валерій Кондратенко — опікується питаннями організаційного зміцнення профспілок, перший заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Тетяна Зінченко — надає організаціям профспілки роз’яснення щодо порядку реєстрації колективних договорів, голова профорганізацій Верховної Ради України Андрій Москаленко — сприяє міському комітету у висловленні законодавчих ініціатив та комунікації з комітетами парламенту.


Членами Президії та керівництвом профспілки систематично проводиться консультування спілчан з питань захисту їхніх прав, здійснюється моніторинг рівня оплати праці, контролюються питання дотримання прав та гарантій державних службовців у процесі реформування.


За дорученням керівництва міськкому та Президії юристи профспілки беруть участь у судових справах, стороною яких є і окремі роботодавці, і вищі органи державної влади.


Завжди прагнучи до справедливості та рівності всіх перед законом, міський комітет звертається до комітетів Верховної Ради України та народних депутатів із метою ініціювання процесів внесення змін до законодавства. Так, у 2016 році такі ініціативи було здійснено щодо соціального та економічного захисту працівників прокуратури, Служби безпеки та органів внутрішніх справ України, які також є членами профспілки.


Приємно відзначити, що профспілкові ініціативи були прийняті до розгляду Комітетами Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (голова — Кожем’якін А. А.) та Комітетом Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя (голова — Князевич Р. П.).


Уся діяльність профспілки відбувається на основі її Статуту та програмних документів, зокрема Програми дій профспілки працівників державних установ м. Києва на 2016—2020 роки. Тобто головні завдання — контроль за дотриманням законодавства про працю, сприяння підвищенню життєвого рівня і оплати праці, забезпечення соціальних гарантій та пільг, подальший розвиток соціального партнерства.

 

Довідково

 

Профспілка держустанов Києва налічує майже сорок тисяч спілчан, які працюють у 452 державних установах, відомствах та організаціях недержавної форми власності. До профспілкової роботи активно залучається молодь. Кількість активістів до 35—40 років систематично збільшується і нині становить майже 15 тисяч.


Фото з архіву міської профспілки.