Найбільш резонансною подією вихідних в області стала гонитва інспекторів Управління патрульної поліції Луцька за своїми колегами -- заступником начальника, начальником сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського районного відділу поліції Віталієм Алексюком та дільничним інспектором цього ж райвідділу Юлією Романюк.

 

Перебуваючи за кермом автомобіля Mitsubishi з іноземними номерами реєстрації, Віталій Алексюк у ніч з 10 на 11 березня 2017 року на вулиці Набережній міста Луцька вчинив низку правопорушень: перетнув подвійну суцільну смугу, проїхав на червоне світло. Свідками цього стали інспектори Управління патрульної поліції, які й зупинили цей автомобіль. Утім, коли поліцейські вже підходили до нього, Віталій Алексюк натиснув на акселератор і на великій швидкості рушив з місця. Переслідування порушника тривало більш як годину, при цьому авто рухалось зі швидкістю понад 150 кілометрів на годину.

 

Як наслідок, під час затримання один із поліцейських автомобілів отримав пошкодження, а один із правоохоронців -- легкі тілесні пошкодження. Перевірка показала, що Віталій Алексюк перебував у стані алкогольного сп'яніння (1,42 проміле). Окрім цього, біля водія в авто під час утечі перебувала дільничний інспектор Ківерцівського районного відділу поліції Юлія Романюк, яка стала співучасницею вчинених правопорушень.

 

Свідками цієї шаленої гонитви дорогами міст Луцька і Ківерці, Луцького і Ківерцівського районів були члени Громадського формування "Самооборона Волині". Вони звернулися з листом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника ГУ НП у Волинській області Петра Шпиги, Генерального прокурора Юрія Луценка і прокурора Волинської області Максима Киричика з вимогою провести ретельне розслідування надзвичайної події, спровокованої поліцейськими, і суворо покарати винних.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України