Напружена обстановка була увечері 13 березня і в примішенні Волинської ОДА. Місцеві активісти ввечері викликали на розмову голову облдержадміністрації Володимира Гунчика. Вони вимагали, щоб керівник області висловив свою позицію щодо блокади і затримання її учасників. Той відповів, що він проти блокади, хоча й не підтримує силовий розгін редуту. На що учасники зустрічі зреагували вигукам "Ганьба". Згодом Володимир Гунчик заявив: "Я з Порошенком був, є і буду. Подобається вам це чи не подобається...". Це теж викликало бурхливу реакцію присутніх. Депутат обласної ради від ВО "Свобода" Анатолій Вітів оголосив, що вже наступного дня почне збирати підписи депутатів за скликання позачергової сесії з метою висловлення недовіри керівнику виконавчої влади області. Така пропозиція не отримала підтримки у більшості активістів. Хоча подекуди емоції в залі зашкалювали і мова переходила на ненормативну.

 

У спілкуванні взяли участь також начальник управління СБУ в області Юрій Фелонюк та начальник ГУ НП в області Петро Шпига.

 

Присутні в залі активісти висунули керівництву держави три вимоги: звільнити затриманих в Кривому Торці учасників блокади, звільнити з посади заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, висловити офіційну підтримку блокади.

 

Свою позицію щодо захоплення силовиками редуту блокадників ОРДЛО в Кривому Торці в Донецькій області в соціальних мережах висловив і народний депутат України Ігор Гузь. На його думку, таке рішення не просто помилкове, а злочинне, оскільки силового розв'язання цієї ситуації не може бути. "Шлях, який обрав Порошенко, нічим хорошим для нього не завершиться", -- йдеться в дописі.

 

Свою позицію щодо подій на сході депутати облради таки висловлять, оскільки стало відомо, що 14 березня о 14-й годині відбудеться позачергова сесія.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України