Народний депутат Сергій Каплін (на знімку другий праворуч) зустрівся у Черкасах з активістами профспілкового руху, громадських організацій, підприємцями, а також виступив на сесії обласної ради.

У своєму виступі парламентарій закликав депутатів облради зробити все від них залежне, щоб на місцевому рівні захистити малий і середній бізнес, підтримати ініціативи дрібних підприємців. Особливу увагу звернув Сергій Каплін на розвиток агропромислового комплексу — локомотива всієї економіки держави. Досі, зазначив народний депутат, попри голосні заяви урядовців, триває торгівля з Росією. Зокрема, в країни-агресора закуповуються і завозяться мінеральні добрива. Через цей ґешефт наші хімічні підприємства, такі як черкаський і сєверодонецький «Азот», на межі зупинки. Цього допустити ніяк не можна. Український аграрний сектор повинен отримувати добрива вітчизняного виробництва, а багатотисячні колективи підприємств хімічної галузі — нашу підтримку і допомогу.

Сергій Каплін закликав черкащан вийти першого травня на маніфестацію і зажадати від керівників держави припинити торгівлю з ворогом, натомість забезпечити людей праці робочими місцями і достойною платнею.

Лідія ЛІСОВА.

Фото автора.

Черкаси.